June 06, 2014

How well do you know the history of the U.S. Open? Try this quiz:

1. Who was the only player to shoot 63 in the final round of a U.S. Open?

a.) Mark O'Meara

b.) Raymond Floyd

c.) Johnny Miller

---

2. Who was the last player to post all four rounds under par in a U.S. Open without winning?

a.) Robert Garrigus

b.) Curtis Strange

c.) Isao Aoki

---

3. Name the first player from South America to win the U.S. Open.

a.) Robert de Vicenzo

b.) Angel Cabrera

c.) Julius Boros

---

4. Where was the first U.S. Open played?

a.) Oakmont Country Club

b.) Chicago Golf Club

c.) Newport Country Club

---

5. Only one player has won the U.S. Open twice wire-to-wire with no ties. Name him.

a.) Jack Nicklaus

b.) Tiger Woods

c.) Lee Trevino

---

6. Who was the last player to win back-to-back in the U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Ben Hogan

c.) Curtis Strange

---

7. This player holds the record for losing the largest 54-hole lead in U.S. Open. Who is he?

a.) Greg Norman

b.) Mike Brady

c.) Tom Watson

---

8. What was the highest score recorded on one hole at the U.S. Open?

a.) John Daly, an 11 on the eighth hole at Pinehurst No. 2

b.) John Daly, a 14 on the 18th hole at Pebble Beach

c.) Ray Ainsley, a 19 on the 16th hole at Cherry Hills

---

9. Which golf course has hosted the U.S. Open the most times?

a.) Winged Foot

b.) Baltusrol

c.) Oakmont

---

10. Who was the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open?

a.) Ben Hogan

b.) Gene Sarazen

c.) Gary Player

---

11. Name the only player to finish under par in three straight U.S. Opens?

a.) Curtis Strange

b.) Phil Mickelson

c.) Lloyd Mangrum

---

12. Who was the only player to lose the U.S. Open three times in a playoff?

a.) Colin Montgomerie

b.) Arnold Palmer

c.) Scott Simpson

---

13. Who holds the U.S. Open record for most runner-up finishes?

a.) Sam Snead

b.) Greg Norman

c.) Phil Mickelson

---

14. In the last 100 years, only one player has won the U.S. Open at the same course twice. Name him.

a.) Bobby Jones

b.) Jack Nicklaus

c.) Hale Irwin

---

15. Who has won the most majors without ever having won the U.S. Open?

a.) Phil Mickelson

b.) Harry Vardon

c.) Sam Snead

---

16. Who was the last U.S. Open champion who came through sectional qualifying?

a.) Michael Campbell

b.) Hale Irwin

c.) Lucas Glover

---

17. Who was the oldest U.S. Open champion?

a.) Hale Irwin

b.) Raymond Floyd

c.) Julius Boros

---

18. Name the last player to win a U.S. Open with a 72-hole score over 300?

a.) Tommy Armour

b.) Bobby Jones

c.) Walter Hagen

---

ANSWERS:

1. c

2. a

3. b

4. c

5. b

6. c

7. b

8. c

9. c

10. c

11. a

12. b

13. c

14. b

15. c

16. c

17. a

18. a

You May Like