August 01, 2014

How well do you know the PGA Championship? Try this quiz:

1. What is the name of the PGA Championship trophy?

a.) Hagen Cup

b.) Wanamaker Trophy

c.) Ted Bishop Trophy

---

2. Where was the first PGA Championship played?

a.) Valhalla

b.) PGA National

c.) Siwanoy

---

3. Which player withdrew that enabled John Daly to get in as the ninth alternate - and win - the 1991 PGA Championship?

a.) Jay Haas

b.) Nick Price

c.) Fuzzy Zoeller

---

4. Who holds the record for largest margin of victory in the PGA Championship?

a.) Tiger Woods

b.) Jack Nicklaus

c.) Rory McIlroy

---

5. The oldest player to win a major captured the PGA Championship in the state of Texas. Can you name him?

a.) Byron Nelson

b.) Jerry Barber

c.) Julius Boros

---

6. On which course did two players shoot 63 in the same PGA Championship?

a.) Valhalla

b.) Riviera

c.) Atlanta Athletic Club

---

7. Who is the only player to win the PGA Championship twice on the same course?

a.) Tiger Woods

b.) Jack Nicklaus

c.) Walter Hagen

---

8. Who had the highest score in the final round by a PGA champion?

a.) Vijay Singh

b.) Shaun Micheel

c.) Lanny Wadkins

---

9. Name the first player to win the PGA Championship in a sudden-death playoff.

a.) Jeff Sluman

b.) Lanny Wadkins

c.) Jack Nicklaus

---

10. Who was the last player to win the PGA Championship in back-to-back years when it was match play?

a.) Walter Hagen

b.) Gene Sarazen

c.) Denny Shute

---

11. Who is the only player to win the PGA Championship in three decades.

a.) Jack Nicklaus

b.) Gary Player

c.) Sam Snead

---

12. Who has the most professional majors without ever having won the PGA Championship?

a.) Bobby Jones

b.) Arnold Palmer

c.) Tom Watson

---

13. Name the only player to shoot 63 in the final round of the PGA Championship.

a.) Steve Stricker

b.) Brad Faxon

c.) Bruce Crampton

---

14. This player shot 266 for the second-lowest score in major championship history. It only got him second place in the PGA Championship. Who is it?

a.) Greg Norman

b.) Colin Montgomerie

c.) Phil Mickelson

---

15. Name the only player to win and lose the PGA Championship in a playoff.

a.) Steve Elkington

b.) Julius Boros

c.) Lanny Wadkins

---

16. Name the youngest winner of the PGA Championship

a.) Tiger Woods

b.) Rory McIlroy

c.) Gene Sarazen

---

17. Who won the PGA Championship the first year it switched to stroke play?

a.) Dow Finsterwald

b.) Jay Hebert

c.) Gary Player

---

18. Dating to 1934, only five players have won the final two majors of the year. Who was the first?

a.) Tiger Woods

b.) Lee Trevino

c.) Ben Hogan

---

ANSWERS:

1. b

2. c

3. b

4. c

5. c

6. b

7. a

8. a

9. b

10. c

11. a

12. c

13. b

14. c

15. c

16. c

17. a

18. b

You May Like