Quiz time: How well do you know the Masters?

AUGUSTA, Ga. (AP) How well do you know the Masters? Try this quiz:

FRONT NINE (3 points each)

1. What previously was located on the land that is now Augusta National Golf Club?

a.) Church of the Most Holy Trinity

b.) YWCA

c.) Fruitland Nurseries

---

2. Who won the first Masters?

a.) Bobby Jones

b.) Horton Smith

c.) Gene Sarazen

---

3. Who has won the most Masters?

a.) Tiger Woods

b.) Jack Nicklaus

c.) Arnold Palmer

---

4. Name the first foreign-born player to win the Masters.

a.) Seve Ballesteros

b.) Herman Keiser

c.) Gary Player

---

5. Who was the only player to complete the career Grand Slam at the Masters?

a.) Gene Sarazen

b.) Ben Hogan

c.) Gary Player

---

6. Name the player who finished runner-up the most times without ever winning.

a.) Greg Norman

b.) Tom Weiskopf

c.) Ken Venturi

---

7. Who won the first sudden-death playoff at the Masters?

a.) Nick Faldo

b.) Fuzzy Zoeller

c.) Larry Mize

---

8. This player set a Masters record by coming from eight shots behind in the final round to win. Name him.

a.) Jimmy Demaret

b.) Jack Nicklaus

c.) Jack Burke Jr.

---

9. What did Tiger Woods shoot on the opening nine holes of the Masters in 1997 when he set the scoring record of 270?

a.) 40

b.) 30

c.) 36

---

BACK NINE (5 points each)

10. Name the last player to win the Masters wire-to-wire with no ties.

a.) Trevor Immelman

b.) Seve Ballesteros

c.) Raymond Floyd

---

11. Who is the only Masters champion to birdie his last four holes?

a.) Mark O'Meara

b.) Charl Schwartzel

c.) Tom Watson

---

12. Who has played in the most Masters?

a.) Gary Player

b.) Arnold Palmer

c.) Doug Ford

---

13. Who set the Masters record with 11 birdies in one round?

a.) Tiger Woods

b.) David Toms

c.) Anthony Kim

---

14. Which of these former British Open champions has never broken par in any round at the Masters?

a.) John Daly

b.) Bobby Jones

c.) Ben Curtis

---

15. Which multiple winner of the Masters has never had the lead going into the final round?

a.) Arnold Palmer

b.) Phil Mickelson

c.) Nick Faldo

---

16. Who is the only Masters champion to start the final round outside the top 10?

a.) Jack Nicklaus

b.) Art Wall

c.) Ben Hogan

---

17. Tiger Woods won the 1997 Masters by a record 12 shots. Name the runner-up.

a.) Paul Stankowski

b.) Tom Kite

c.) Colin Montgomerie

---

18. Who had the lowest final round to win the Masters?

a.) Gary Player

b.) Jack Nicklaus

c.) Angel Cabrera

---

BONUS (10 points)

19. Who holds the record for most consecutive rounds in the 60s at the Masters?

a.) Seve Ballesteros

b.) Greg Norman

c.) Nick Faldo

---

ANSWERS:

1. c

2. b

3. b

4. c

5. a

6. b

7. b

8. c

9. a

10. c

11. b

12. a

13. c

14. b

15. c

16. b

17. b

18. a

19. b

---

SCORING:

72 or higher: Master of your domain

64-71: Green jacket

56-63: Sterling silver salver

40-55: Made the cut

39 or lower: Thanks for coming.

SI Apps
We've Got Apps Too
Get expert analysis, unrivaled access, and the award-winning storytelling only SI can provide — from Peter King, Tom Verducci, Lee Jenkins, Grant Wahl, Andy Staples and more — delivered straight to you, along with up-to-the-minute news and live scores.