Trivia quiz for the British Open, golf's oldest championship

How well do you know the British Open? Try this quiz:

1. Who is the last non-American to win the British Open at Royal Troon?

a.) Ian Baker-Finch

b.) Gary Player

c.) Bobby Locke

---

2. Todd Hamilton saved par from 40 yards off the 18th green at Royal Troon to win a playoff over Ernie Els in 2004. What club did he use for the shot?

a.) Hybrid

b.) Putter

c.) E-Club

---

3. The British Open was played the first 12 years on which Scottish links course?

a.) Royal Troon

b.) Prestwick

c.) Musselburgh

---

4. Who is the only player to win the British Open on five different courses?

a.) Tom Watson

b.) Harry Vardon

c.) Bobby Jones

---

5. Who is the youngest player to win the British Open?

a.) Seve Ballesteros

b.) Willie Aucterlonie

c.) Young Tom Morris

---

6. Who was the only player who twice posted all four rounds in the 60s at the British Open and didn't win?

a.) Nick Price

b.) Ernie Els

c.) Greg Norman

---

7. Eight players have shot 63 in the British Open, but only one of them went on to win. Name him.

a.) Greg Norman

b.) Rory McIlroy

c.) Nick Faldo

---

8. Two of the 11 players who have captured three legs of the career Grand Slam are missing the British Open. One is Byron Nelson. Who is the other?

a.) Raymond Floyd

b.) Lee Trevino

c.) Billy Casper

---

9. Who holds the 72-hole scoring record at the British Open?

a.) Tiger Woods

b.) Nick Price

c.) Greg Norman

---

10. Who was the first player to win the British Open as No. 1 in the world?

a.) Nick Faldo

b.) Greg Norman

c.) Tiger Woods

---

11. Which player won the British Open in his major championship debut?

a.) Todd Hamitlon

b.) Ben Curtis

c.) Fred Daly

---

12. Who is the only player to have the best score in each of the four rounds at the British Open, one of golf's rarest feats?

a.) J.H. Taylor

b.) Tiger Woods

c.) Ben Hogan

---

13. Who was the last amateur to win the British Open?

a.) Richard Burton

b.) Bobby Jones

c.) Harold Hilton

---

14. Who was the last Scottish-born player to win the British Open in Scotland?

a.) Sandy Lyle

b.) Paul Lawrie

c.) Tommy Armour

---

15. Who finished the most strokes under par in the British Open?

a.) Rory McIlroy

b.) Tom Watson

c.) Tiger Woods

---

16. In the famous ''Duel in the Sun'' at Turnberry in 1977 between Tom Watson and Jack Nicklaus, which player had the 36-hole lead?

a.) Johnny Miller

b.) Roger Maltbie

c.) Peter Oosterhuis

---

17. What feat by Seve Ballesteros in the British Open will be the most difficult to repeat?

a.) He saved par from a bunker left-handed and right-handed in the same round

b.) He won the claret jug on Saturday, Sunday and Monday

c.) He broke par without hitting a single fairway

---

18. Who named his daughter in honor of winning the British Open?

a.) Mark Calcavecchia

b.) Tom Lehman

c.) John Daly

---

ANSWERS

1. c

2. a

3. b

4. a

5. c

6. b

7. a

8. a

9. c

10. c

11. b

12. a

13. b

14. b

15. c

16. b

17. b

18. a

SI Apps
We've Got Apps Too
Get expert analysis, unrivaled access, and the award-winning storytelling only SI can provide—from Peter King, Tom Verducci, Lee Jenkins, Andy Staples, Grant Wahl, and more—delivered straight to you, along with up-to-the-minute news and live scores.